Om Kita

Her på Kita handler det om gode smaker og godt selskap. Vi lager japansk mat av nordiske råvarer som du kanskje ikke har prøvd før, og håper at gjestene våre vil dele mange små retter. I Japan pleier man å gå på izakaya-restaurant sammen med venner og kolleger for et uformelt og  variert måltid. Slik skal det være på Kita også.

Øyvind Næsheim har jobbet som kjøkkensjef på legendariske Nobu i en årrekke. Nå har han kommet hjem igjen for å lage izakaya av råvarene vi har her i Norden.

Med seg har han restaurantsjef Eivind Bø 

Eivind er opptatt av den japanske drikkekulturen og har en forkjærlighet for øl, sake og vin som ikke er så enkle å få tak i overalt. Derfor tar vi hele tiden inn små volum av det han synes er spennende akkurat nå.

Om izakaya

Det finnes en sjanger av det japanske kjøkkenet som lar kokken få lov til å eksperimentere og leke seg med ingrediensene. De kaller det izakaya. Ideen er at gjestene får mange små retter på bordet, i den rekkefølgen kokken synes fungerer best akkurat den kvelden. Og her på Kita serverer vi nordisk izakaya. Det vil si at vi lager japansk mat av nordiske ingredienser. Du kan komme innom og ta en chef’s menu, noen få retter eller bare et glass vin eller sake i baren.