Eksklusiv aften

Vinens hemligheter

På nyåret arrangerer vi en eksklusiv aften med 4-retters middag som serveres med vin fra to fantastiske produsenter fra Barolo og Barbaresco i Piemonte. Det blir en unik mulighet å få oppleve noe av det beste Piemonte kan by på med tilhørende retter satt sammen av Kjetil Skaaret.

Anselma Giacomo holder til midt i Serralunga, hvor de driver hotell, restaurant og produserer sine egne viner. De eier vinmarker i noen av Serralungas beste vinmarker, Collaretto og Vigna Rionda, beplantet med Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. I dag drives vineriet av ekteparet Franco og Maria Anselma. Franco er vinmaker, mens Maria tar seg av smakinger og salg. Det dyrkes etter økologiske prinsipper, og alt arbeid i vinmarkene foregår for hånd, og de bruker kun naturgjødsel. De er ikke sertifisert økologisk, da de ønsker å kunne behandle plantene om ulykken skulle være ute. I kjelleren produseres vinene så klassisk som overhodet mulig. Det benyttes lang skallmaserasjon, vinene får spontanfermentere, og lagres på store gamle Botti-fat. Lagringstiden på vinene er lang, mye lenger enn hva som kreves i appellasjonene, og gir utrolige viner. Anselma er en bitteliten produsent, og produserer ca. 50.000 flasker årlig i en god årgang. Vi snakker vel her om ekte piemontesisk nøysomhet og ikke minst arbeidsomhet.

Fratelli Grasso holder til i landsbyen Treiso i Barbaresco. Huset er drevet av de to brødrene Luigi og Alfredo Grasso siden 1970, og de lager vin etter tradisjonelle prinsipper, med kun store fat og lang modning. De fleste av Barbaresco-vinene de lager er fra enkeltvinmarker, og de er eiere av hele 14 hektar i det som er kjent som Giacosa-dalen. Fratelli Grasso viser en svært typisk og klassisk Barbaresco-stil som vil forføre de fleste med sin balsamiske eleganse.

Vinene som blir servert denne kvelden er:

Anselma Giacomo Barbera d’Alba 2021

Anselma Giacomo Langhe Nebbiolo 2019

Fratelli Grasso Barbaresco Vallegrande 2016

Fratelli Grasso Barbaresco San Stunet 2008

Fratelli Grasso Barbaresco Bricco Spessa 2004

Anselma Giacomo Barolo Riserva Collaretto 2014

Anselma Giacomo Barolo Riserva Vinga Rionda 2014

 

4-retters meny med tilhørende viner: Kr 2195,- per person.